Jaké nehty jsou in?

K perfektnímu vzhledu patří dokonalé upravené nehty. Některé ženy dávají přednost nehtům přírodním pečlivě zastřiženým, jiné preferují originalitu a nehty si lakují či si aplikují nehty umělé. Jaké jsou možnosti a jaké nehty jsou právě trendy? 

Přirozenost vládne

Do módy se dostala přirozenost. Zatímco donedávna byly nejoblíbenější nehty gelové nejrůznějších barev a tvarů, dnes se dává přednost spíše nehtům kratším a popřípadě nalakovaných jen průhleným lakem. Důvod je prostý dnešní doba dává přednost ekologii. Ženy jsou navíc podporovány, aby podtrhly svou přirozenost.

Když vás přirozenost neláká

Stále velké množsví žen dává navzdory modernímu trendu přednost nehtům umělým. Nejoblíbenějšími druhy umělých nehtů jsou gel či akryl. Umělé nehty lze doporučit ženám, které nemají čas na pravidelnou manikúru či pokud vás péče o nehty příliš nebaví. Před první aplikací umělých nehtů pečlivě zvažte všechna pro a proti.

Akryl

Akryl je vhodný pro ty, kdo dávají předost nehtům pevným. Akryl lze nanášet celistvě v podobě tenkých destiček nebo je zde možnost takzvaných sošných akrylových nehtů, což spočívá v prodloužení vlastního nehtu. Akrylové nehty je třeba zhruba každé tři týdny upravit. Pokud byste je poté chtěla zcela odstranit, provádí se to v acetonu, ovšem je dobré to svěřit odborníkovi, aby nedošlo k poškození přirozeného nehtu. Manikéra vybírejte pečlivě a na doporučení, v případě nekvalitní aplikace horzí vytvoření mikrodutinkek, které mohou vyústit v rozvoj plísní.

Gel

Gel nabízí přirozený vzhled, ale jsou obvykle dražší. V každém případě navštěvujte manikéry, kteří používají jen kvalitní materiály s evropskou certifikací. V opačném případě hrozí i u gelu tvorba plísní. Kvalitní gelové nehty však mohou ty přirozené dokonce vyživovat. Působení umělého proteinu s proteinem vlastního nehtu vede k vytvoření pružného spojení mezi vlastním nehtem a produktem tak, že úplně eliminuje poškození. Gelové nehty jsou oproti akrylu mnohem odolnější. Při odstraňování gelových nehtů musí být nehty spilovány, nelze je odstranit jinak.

Než se pro umělé nehty rozhodnete: 

  • odpovězte si, proč vlastně umělé nehty chcete
  • zjistěte si, jaké jsou ve vašem okolí možnosti
  • počítejte s tím, že může trvat, než se pro vás najde vhodný materiál, první modeláž nemusí příliš dobře držet
  • každé tři až pět týdnů budete muset návštívit manikúru
A co se líbí mužům?

Každý muž pochopitelně ocení něco jiného.. Mužům obecně je jedno, zda máme nehty vlastní či modelované. Z našeho redakčního průzkumu však vyplynulo, že 50% mužům se líbí nehty červeně nalakované, 25% se líbí francouzská manikúra, 15% se na ženách líbí nude úprava. Zbylých deset procent se dělí mezi ty, kterým se líbí cokoli, hlavně aby bylo vidět, že o sebe žena pečuje a zbytek mužů dává přednost nehtům přirozeným bez jakéhokoli zásahu.

Jakým nehtům dáváte přednost vy?

 

Sandra Špačková
foto: picjumbo.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *