Co si přibalit na dovolenou k vodě

Léto nám už sice dává sbohem, ale než se nadějeme, máme tu další léto. Dnes je ale také velká spousta lidí, kteří v zimě utíkají do teplých krajin, navštěvují různá exotická místa a užívají si letních radovánek, zatímco u nás prší, sněží, nebo mrzne. 

Ať už se chystáte na dovolenou k moři, nebo už zamlouváte letní dovolenou v Čechách na příští rok, určitě je dobré vědět, co si sebou přibalit k vodě a na co určitě nezapomenout.

Co s sebou k vodě?

Tady se světová populace rozděluje na dvě skupiny. Některým stačí k vodě žabky a plavky, jiní potřebují mít kompletní plážové vybavení. Co si pod kompletním vybavením představit?

Outfit

Plážový outfit hraje pro některé velmi důležitou roli. Součástí outfitu je samozřejmě obuv (žabky, sandály, nebo pantofle) a u žen jsou čím dál více populární různé přehozy, nebo zavazovací šátky přes plavky. Pokrývka hlavy a stylové sluneční brýle jsou samozřejmostí.

Co do tašky

Plážová taška sama o sobě hraje nezbytnou nutnost. Na trhu jich je velká spousta, takže lze snadno vybrat tašku každému na míru. V takové tašce samozřejmě nesmí chybět opalovací krém, pití a něco dobrého k zakousnutí. 

U vody se můžeme setkat s nepříjemným hmyzem, a tak je dobré do tašky přihodit také repelent a fenistil gel. Ženy mívají obsah tašky bohatší než muži. U žen nesmí chybět hřeben, různé pomůcky na vlasový styling, zrcátko a voděodolný make-up. Pro dosažení maximálního odpočinku se ve většině plážových tašek nachází také knihy, nebo sluchátka.

Zapomněli jsme ale na tu nejdůležitější věc a tou je plážová podložka. Její výběr je velmi důležitý, protože chybně zvolená podložka nám může pobyt u vody velmi znepříjemnit!

Plážové podložky

Jak již bylo zmíněno, plážová podložka tvoří základ relaxu a odpočinku u vody. Podložku bychom měli vybírat velmi pečlivě, abychom si co nejvíce zpříjemnili pobyt u vody. Plážovou podložku můžeme použít k opalování, relaxování, můžeme na ni svačit, cvičit, nebo hrát hry. Důležité je brát v úvahu několik základních aspektů.

1. musí být voděodolná
2. musí být snadno omyvatelná od písku, zbytků jídla a jiných nečistot
3. musí být pevná (neklouže, neposouvá se, nereaguje na vítr)

Materiály plážových podložek

Plážové podložky mají mnoho tvarů, designů, některé jsou s kapsami, jiné mají podhlavníky. Při výběru je také důležité brát v úvahu materiál, ze kterého podložku chceme.

– pěnové PVC – jsou měkké na dotek a elastické, nepromoknou, nemačkají se a drží tvar
– tkané PVC – připomínají látku, provázání nití se provádí tak, že se získá síťová struktura, kterou prosakují zrnka písku, v tomto případě zůstane vrchní vrstva vždy suchá
– sláma a bambus – ekologické plážové deky, jsou snadno srolovatelné a lehké, ovšem jejich údržba a čištění je velice náročné
– polyester – takové deky jsou velmi příjemné na dotek a mají jasné barvy, které nevyblednou

Designové plážové podložky od českého výrobce Calter pak splňují vše výše uvedené. K dispozici jsou plastové i rákosové podložky připravené přímo k transportu jako taška s uchy. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *